Degupan jantung bayi laju

Salam.. skrg sy dah 36w2d, smlm cek up klinik ntuk 36w, msa scan jntung baby bdgup laju sngt atas 160/m.. doktor kk trus sruh ke hosp ntuk buat ctg jntung baby.. hari ni kena repeat ctg skali lagi.. ada tak ibu2 ada pglman mcm sy?

1 Trả lời

Saya ada.. Msa tu mmg kena tahan ward since dah 3cm bukaan. Buat ctg, jantung baby 180+ and contraction yg agak kuat, sekali air ketuban pecah dan bukaan dah 5cm. Bila air ketuban pecah, jantung baby slow2 normal balik 120-130 cmtu. Mse ni sye dah 39w 3d 😀

4y trước

Alhamdulillah.. yg sy risau ni sy blum ada tnda2 nak bsalin lagi.. huhu.. hrap2 la dpt bsalin awal.. dah balik2 admit kt hospital..