Pergi camping

Salam. Sesuai ke tak eh nk camping time pregnant 20weeks? Ng musim hujan nya lg ni. Sy tak tahu nk ckp ng suami n family belah sana kalau sy nk tolak ajakan dorg g comping. Nnt di cop nya ckp sy ngade².

3 Các câu trả lời

tak sesuai sbb boleh merisikokan kandungan. Tapi bergantung juga pada lokasi camping. Kalau kawasan mendatar, tiada batu batan yg boleh jadi licin selepas hujan atau jalan yg tidak berliku mcm laluan santai² rasanya tiada masalah asalkan sentiasa berhati². Kalau kawasan risiko mcm nak kena mendaki, melangkah batu batan dan sebagainya yg berbahaya elakkan kalau boleh. Malang tidak berbau. Tak pergi mungkin akan dicop mengada² tapi kalau pergi & sesuatu tak diingini berlaku nanti mungkin kena label juga " dah tahu mengandung tapi mengada² nak pergi". Slow talk dgn suami dulu, cakap dlm keadaan 20w ni mcm² perkara boleh berlaku & awk mungkin dah mengalami pelbagai simptom baru mcm bengkak kaki dan sebagainya. Jadikan excuse utk elak sbb kesihatan & keselamatan awak serta baby lebih berharga dari pandangan org lain.

klau rasa x selamat better x yah ikut... abaikan kata org , penting kn nyawa sndiri dan ank dlm kndungan

x sesuai.