awal morning sickness

salam semua...sy nk tnya..sy last period bln lepas..dlm 14hb mcm tu...kemudian rasa payudara sakit sgt smpai xblh nk pegang..dlm tarilh 29hb sebb ada chat dgn suami pasal hal tu...so sebelum next period sy try clearblue n pregnant 1-2..sebb sehari sebelum ty sy rasa pening yg amat.ingtkn sebb terlalu lama duduk sarapn kt mamak.first cek 5hb..last 12hb sgt terang.kemudian seminggu selepas tu scan dktr..bru nmpk kntung..ada x pengalaman yg sama?silap sy sebb terlalu awal scan dan buat tertanya² n risau lbh..(sy ambil ubt kesuburan) dan smpai sekarang mual muntah n cepat letih...(21.04)#seriusnanya #firstbaby #1stimemom

1 Trả lời

Kalau pregnancy masih terlalu awal, it’s normal kalau cuma nampak kantung. Saya 1st time scan (5weeks / 5days), Cuma nampak kantung & doktor cakap normal & mintak saya datang utk scan kali ke-2 selepas 2 minggu. (7weeks / 5days), melalui transvaginal scan, Alhamdulillah dah boleh nampak janin & dengar denyut jantung dia 🙂 TAPI jgn risau, sbb hormon / darah / keadaan kita semua tak sama. Boleh ja tanya pandangan dr doktor kalau awak keliru & tak berapa yakin.

3y trước

dktr suh sy dtg selepas seminggu 😅 dia cuma mintk sy alert pasal pendarahan..klu ada pndarahn ke apa.terus g klinik