Suggestion GH atau swasta

Salam semuanya. Nak tanya, early pregnancy kalau ada spotting, better kita pergi General Hospital atau hospital swasta ya? Haritu dah pergi klinik swasta. Doctor just bagi ubat kuatkan rahim saja. Tapi spotting masih ada. Macam mana ya? Mana yang lebih details? Boleh tak suggest klinik atau hospital yang detail check up area shah alam. #firstmom #bantusharing #pleasehelp #spotting

3 Các câu trả lời

swasta dulu. jangan kerajaan. kerajaan takkan provide awak ubat kalau spotting. sebab saya last year pernah spotting then refer pakar kat gov, langsung tak bagi ubat kuat rahim sampai lah miscarriage. now saya preggy 6weeks pun ada spotting, saya refer swasta dulu then dapat ubat kuat rahim. macam awak kalau dah dapat ubat kuat rahim, awak tunggu a few days dulu pantau sama ada spotting tu stop or tak. incase tak stop more better refer swasta balik la. macam saya tak stop saya refer pakar epau di gov, tapi kena kental la doc claim macam macam.

1y trước

masa tvs first pregnancy tak jumpa kantung tapi masa tu kantung lambat so doc kata luar rahim. dah 7weeks macamtu baru nampak kantung. 4 kali juga la tvs masa first pregnancy dulu. lepas tvs tu terus spotting banyak. bfr tvs takda spotting. masa tu pakar dah proceed nak operate. cumanya ambil darah semua tapi tak menunjukkan yang pregnant luar rahim. yang sec ni pulak tvs sebab ada spotting. tapi kantung and baby dah ada dah time 6 weeks.

Swasta. Kerajaan takkan bg ubat apa2 . Jgn jd cm sy last2 keguguran. Takpelah kluar duit lebih pun janji kandungan Kita Selamat

1y trước

Kan sis. Sy pun pregnant balik ni kalau ada apa2 sy terus refer dr swasta. Kat kerajaan semua ckp takde pape.

Mana2 hospital pun boleh sbb doctor akan kasi ubt yg sama jugak tgk tahap spotting