Vaccine covid 35 weeks pregnant

Salam, semua. Saya nak tanya, saya baru dapat date untuk jab vaccine hari sabtu ni (21/8/2021) tapi saya dah masuk 35 weeks. Kkm kata pregnant mommies boleh jab sampai 33 weeks je kan. So saya patut terima atau extend ya vaccine tu?

8 Các câu trả lời

Eh sama lah kite. Sy pun baru dpt date 21/8 ni & masa tu ngam2 masuk 35wks. Sblm ni pernah consult dgn doc sy at kpj, dia kata guideline kkm 14-34wks tu sbb takut ibu tak sempat ambil 2nd dose dah beranak. Nnt kena repeat 1st dose balik tu saje. Tp in sha Allah takde effect baby sbb by now organ baby dah matang & actually dah start develop immune sendiri. Sy ambil je vaccine tu nnt. Kita ikhtiar, selebihnya kita tawakal je.

3y trước

wahh haah lah kita sama 😍 baik baik, doctor gynae saya pun kata boleh je ambik vaccine tu. thank you so much ya awak. semoga dipermudahkan urusan vaccine & bersalin nanti 🤲🏻💗

date vaccine kita sama,tapi saya baru nak masuk 26w.Better sis bincang dengan doc yang merawat sis kalau dia cakap okay so sis boleh proceed.Kalau rasa was2 tangguh dulu.

3y trước

alhamdulillah.Moga dipermudahkan sis..Aamiin🤲.Thankyou Moga Kita dilindungi Allah sentiasa.InShaAllah

sy bru je 1st dose 35w 3 hri lpas..2nd dose 38w nnt klau blum brsalin lg..skrg mmg digalakkn ambil sbb ibu preggy berisiko..ap2 boleh consult dgn doc dlu sblm ambil..

3y trước

wahh alhamdulillah untuk sis 😍 tadi saya dah call doctor saya, dia kata boleh je. so nanti insyaAllah saya proceed je. thank you ya sis 😊

Extend je awak.. Demi keselamatan bby dalam janin... Saya time preggy 3x saya cncel. Alhamdulillah pantang hari ke7, semalam, saya dah cucuk 1st dose...

3y trước

Hari tue klinik saya yg offer.. So saya terima je.. Then dorg akan update dalam mysejahtera.. Saya rasa lepas bersalin nnt dorg akan offer secepat mungkin utk dapatkan vaksin. Sebab hari tue hari2 nurse tanya dah vaksin ke belum..

kakak ipar sy baru dpt vaksin siang td, mengandung 38 weeks. ikut pilihan masing masing dan pendapat doktor jugak la kot

3y trước

ohh betul betul. esok saya try tanya nurse kat kk dulu & then call ppv saya tu pulak. thank you awak 😊

Sy dpt call dri ppv. ppv pon ckp abaikan nnti walk in sndiri lps bersalin

3y trước

ohh i see. okayy, thank you ya puan 😊

Saya first dose 33 weeks, second dose 37 weeks

3y trước

kita sama . harap baby semua nyaa okay

Jadi awk pergi tak

3y trước

haah itulah kan. suami saya pun risau juga sebab anak first. takpalah kalau suami sis tak bagi, boleh je mintak extend lepas bersalin nanti 😊