Serah diri di hospital sebelum due date

Salam semua. Saya nak tanya, boleh ke kita serah diri di hospital walaupun belum due date lagi? Sekarang dah 39w tapi masih takde tanda2 nak bersalin. Due date saya 11/4 nanti. Rasa macam nak pergi serah diri je sebab tak larat sangat dah.#advicepls #firstbaby

1 Trả lời

Kalau sis due 11/ 4, baby x kuar lg, x silap sy kena tambh beberapa hari lg, dlm 3 hari lg ke mcm tu sebelum serah diri di hospital. Kena check semula dgn nurse. Kalau nk serah diri awal sbb GDM, mmg disarankan. Tp kalau baby okay, mommy okay, dorg akan monitor lg untuk extra hari.

2y trước

Rasanye x boleh kot. Sbb full term pregnancy is 40 weeks 3 days. Even due date pd 39 weeks, dorg still extra kan hari. Mcm mn nk explain pun sy x sure. 😅Kalau tanya nurse dorg akan explain kn. Masa sy bersalin 40 week 3 days, masa tu mmg da turun tanda + contraction kuat. In case x de turun tanda apa2, dorg tambah 3 hari lg. Lepas 40 weeks 6 days tu br dorg suruh serah diri. Insha Allah bykkan berdoa & bykkan berckp dgn baby suruh baby kuar on time. Semoga dipermudahkan ye.