Keguguran 5 weeks

Salam semua saya keguguran 5 minggu tolong bg sy semangat saya rasa sedih.. dan emosi sy tidak begitu stabil.. dan lagi satu blh x saya nak tau mcm mna kalau keguguran dia dah keluar habis dan bg tips kat saya pls🥹#firsttimemisscarage #misscarriage #5weeks #sakit #FirstTime

5 Các câu trả lời

Tabah ya awk, insyaallah ada rezeki lg.. pegi hosp doc akn scan ikut bwh tengok ada lg ke tak. Sy dulu mcm tu.. tp sy da clear.. wlopon masa tu sy gugur 6-7w sy pantang bersama suami 3 bulan. Sy first time so sy memandai je buat camtu, xde sape suruh pn 😅. Just diri sy sendiri je rasa mcm lebih safe.. tah pape je..pastu tiap2 bulan sy cuba, belum rezeki. Mmg sy pn sedih, akn fikir nape org lain dpt kte belum dpt..Ditakdirkan, sy dah malas nk fikir lgsung tp cuma memenuhi keinginan suami sekali tu je, eh tiba2 lekat. Betul lah ramai yg kata klu kte tenang2 je x fikir sgt akn lg senang lekat.. sy pn x sangka, tp sbb masih fobia dgn keguguran dulu kali ni sy sgt berhati2.. so awk jgn stress2 ya, percayalah Allah jadikan semuanya berhikmah. Mak mertua sy ckp kt sy Allah bg kte gugur masa tu sbb kandungan kte x sempurna, jd sentiasa doa spye dikurniakan zuriat yang sempurna. Mksudnya kte nak dia cukup sifat dan fizikal.. prgnant kali ni sy x bgtau sesiapa pn selagi perut belum nampak.. semoga awk kuat menghadapi sume ni.. sabarlah, ianya akan berlalu dan penghujungnya pasti manis utk awk. Awk kena yakin dan percaya, suatu masa nnti Allah akn bg rezeki anak kt awk, pada masa yg tepat ❤️

1y trước

Insyallah terima kasih awak sy pon dah redha mungkin ada kemanisan sebalik apa yg terjadi insyallah🥰

Salam sis. Saya pun pernah keguguran almost 4 mggu. Waktu tu stress sgt sebab check dkt klinik doc ckp mengandung luar rahim sbb tak nampak baby terus refer hosp besar. Sampai hosp doc ckp baby unknown location. Tapi lepas full miscarriage bulan 10 2022, alhamdulilah sy skrg disahkan hamil 7weeks. Kunci nya sis kena redha dgn takdir Allah sbb maybe baby kita before ni tak sempurna. Yakin & terus usaha dgn suami. Kami suami isteri tidak lah mencuba sgt, cuma pasang niat Allah akan hadirkan amanah tu tepat pada masaNya. InshaAllah, moga sis terus sabar menghadapi dugaan ini.

1y trước

Insyaallah terima kasih sis.. semoga urusan sis dipermudahkan amin

Salam takziah,sis. Sy pun pernah keguguran masa 11wks. Sy redha sbb sy tau Allah lebih tau apa y terbaik utk saya. Selalunya keguguran 1st trimester disebabkn masalah kromosom. Bygkn klu baby x gugur, dia akn lahir dgn kecacatan atau masalah kesihatan. Kecacatan kromosom ni boleh jd disebabkn ovum y x sihat atau sperma y x sihat. Lepas ni sis dan suami cuba ubah cara hidup dan pemakanan y lebih sihat. Bersenam, kurangkan junk food dan mkanan manis. Makan folic acid dan sayur² hijau. Semoga ada lagi rezeki baby buat sis dan suami

1y trước

Terima kasih sis… insyaallah

Salam takziah sis. Sy bulan lepas chemical pregnancy. Sedih sangat. Tapi banyakkan berdoa supaya Allah beri ketenangan, hilangkan kegusaran hati and beri rezeki lebih baik. Alhamdulillah this month sy preg balik. Sy doakan yg sama buat sis ya

1y trước

Tahniah sis.. semoga dipermudahkan.. semoga yg baik2 bt sis jgk💪🏼

Salam takziah sis. Boleh ke klinik mintak doctor scan sampai doctor verify yg rahim betul2 bersih

1y trước

Kalau dnc In Sha Allah keluar semua tu & rahim pun akan bersih. Tabah ya sis Moga dipermudahkan urusan 🤲🏻