Kantung Tak Cantik

Salam semua, saya dah 2 hari bleeding & tadi buat TVS scan doktor kata kantung tak cantik. Sekarang 5w2d. Nak tanya siapa ada pengalaman yg mcmni ya? Adakah saya high chance untuk keguguran? Tq 🥲 #firsttimemom

Kantung Tak Cantik
11 Các câu trả lời

sama kes dgn saya sis..preggy ke 2 saya tiada rezeki..masa 5w scan dokter kata kantung saya mcm kemek sikit ,xbulat cantik.. 2minggu blending sikit².. 8week scan tvs masih tiada janin..so dokter kata ini di panggil kandungan anggur so kena cuci..alhamdulilah skg tgh preggy yg ke 3.. doakan semoga janin saya membesar dgn sihat dan dipermudahkan urusan nak bersalin nanti ye..

12mo trước

Tq sis for the sharing. Semoga urusan sis dipermudahkan dunia akhirat. Doakan saya juga ya 💕

sy lebih kurang mcm sis, tp kantung sy cantik..dsbbkan sy bleeding dh 3hr..dctr kata kmgkinan sy ggur..tp mse scan ikut bwh, sy xnmpk pulak janin dlm kantung, tp nmpk jugak dctr tercari2 janin sy..dia cuma bg sy mse 3minggu untk janin jtuh sndri😭 berat ht sy sis nk terima bnd ni semua..tp sy berdoa harap ada keajaiban dr allah..xmnghrap tp sy redha dgn knttuan nya

12mo trước

😭😭. Semoga urusan sis dipermudahkan juga ya 💕 kalau kantung cantik doctor saya cakap ada je yg kerap bleeding tp kandungan survive, sis jangan putus asa ya.

Kalau ikutkan Dr yg sya jumpa, awal2 kantung tu memang akan ada yg bulat ada yg tak bulat.. nanti baby makin besar kantung tu akan bulat juga.. jadi jangan terlalu risau mommy, doa baik2 ❤️❤️❤️

12mo trước

Amin InshaAllah ❤️ Thank u sis for your kind words. ❤️❤️❤️

minta maaf sis, sy dah lalui thn lepas ,dr 5mgu-8mgu bleeding/spotting..bila cek kantung da xelok cntik, heartbeat xda d kandungan xjd, 10mgu sy gugur..apapun kalau belum cnfirm, sis kena bedrest btul2..

12mo trước

ada, sy msa dr awal mkn asid folic, lps tau pregnantu sy tukar mkn maltofer, masa sy spotting 2mgu non stop tu doc bg duphaston kuatkan rahim, tp bertahan smpai 10mgu je..sy xbedrest betul sbb faktor stres d byk kerja rumah

kalau doktor sendiri da ckp mcm tu rasanya klu sis tnya kami /saya yg bukan doktor .. rasanya sy xboleh mendahului org yg berilmu dan berkelulusan dlm memberi jawapan.

12mo trước

Doctor tk bgtahu keputusan lagi sis dia suruh monitor sebab tiap orang lain katanya. Tapi sy sedih sangat 😞

sama mcm saya sis...kantung x cantik mase 5week...doc bg mase 2 mggu tgok balik...alhamdullilah after 2 mggu da cantik...now da 7 bln pregnant...

7mo trước

kantung saye x bulat....mcm ade lekuk2 belah bawah

Biasa kantung bulat cantikje sis doa yg baik2 dan sntiasa bsedia if keguguran ada hikmah dia

Sama macam saya . Start bleeding 6weeks kantung bentuk kacang dan kantung tak sama saiz dgn usia minggu . 8weeks saya gugur .

klu kantung cantik bentuk dia bulat/rounded gitu. doa yg baik2 saja dan redha if kndungan xmenjadi.

kantung x cantik, xbulat. mmg ciri2 keguguran. observed dahulu ye