Kancing gigi

Salam semua , nak tanya yang injection kancing gigi tu sakit x? Sbb next appoitment kat KK nurse ckp kena injection kancing gigi. #sistakotjarum?

68 Các câu trả lời

sy pun baru lps cucuk smalam..x sakit pun la x rasa apa pun..relax je..jgn takutkan diri sndri..masa cucuk tu buat biasa je..jgn keraskan diri or tahan2..

Bagi saya, xsakit sgt pon..insyaallah sis boleh tahan..tp bagi saya, lepas 2 3 akan rasa kebas n lenguh jer..tp diingatkan jgn kasi bengkak eh..

Ikut ketahanan badan sis.. sy pernah kena kancing gigi masa tingkatan 3.. lenguh sikit la tangan tu.. mcm xdaya nak angkt tangan.. hahahaha

X sakit.... Jgn buat keras tangan tu... Buat relaks je... Nafas mcm biasa... Jgn tahan nafas... Br x sakit nnti kena injection....

Sakit kejap je. Tapi lenguh dia sampai 2, 3 hari orang ckp 🤭 Saya baru inject semalam. Next injection lagi 4 minggu 😊

Dont worry xsakit pun . Mcm semut gigit je . Think positive. Cuma lpastu bdn rasa penat mcm nk dmm . Balik tu restt okay

lenguh tu ada la. kali ke2 inject rasa mcm nk demam. masa cucuk tu sakit sikit. rasa jarum masuk dlm bahu. rasa ngilu..

Mcm kena gugut semut je tu... masa kena suntik mata tutup 😂.. mcm sy takut jarum tutup mata x nak tgok kena suntik.

1st time inject sakit, 2nd inject tak sakit, nurse tu ckp kene inject near tu bahu, jgn kt bawah. Betul die ckp 😅

X sakit sgt. Sma mcm kita kna cucuk ambik darah. Yg ramai kata sakit tu slps kna cucuk..tp bkn sakit cuma lenguh2