Susu Ibu Selepas Diletakkan Dalam Chiller

Salam semua. nak tanya, ni susu ibu yg saya dah letak di chiller overnight dari freezer. Bila dia dah defrost mmg mcm ni ke rupa dia? yg ni belum dipanaskan lagi. #firstmom #ingintahu

Susu Ibu Selepas Diletakkan Dalam Chiller
1 Trả lời

Apa2 better rasa dulu… kalau masam jangan bagi baby. Susu ibu ni sensitive. Kalau sis nak bagi baby minum pagi, better pagi baru keluarkan dari freezer… dalam peti ais or chiller takleh letak lama2… sejam 2 okay kot… bila nak bagi baby minum keluarkan then rendam dalam air panas atau food warmer tu … terus bagi minum… sebelum tu rasa dulu. Kadang nampak elok tapi dah masam…

8mo trước

Kalau rasa n bau masam atau pelik2 better jangan bagi baby… berketul2 ka… jangan bagi… make sure freezer betul2 sejuk beku…