Pulut kuning

Salam semua, nak tanya mengandung boleh tak makan pulut kuning?

17 Các câu trả lời

Masa prgnt ni blh je mkn.tpi mkn tu brpada2 lah..tgk pd tubuh kita..lps brsalin dlu pn sy prnh trmakan pulut.bby x smpai setahun pn lgi.trlupa.syok sgt mkn dgn bubur durian.tpi Alhamdulillah xde pape pd sy n ank..try and error.lain org lain penerimaan..

Sy pernh terover mkn pulut kuning mase 14week aritu.. Die punye angin tu.. Bwk smpai ke esoknye.. Serik dh lepas tu.. Kwn sy mkn elok je.. Mybe x sesuai dgn bdn sy kot.. Kalau nk mkn sekadar merasa ok je kot..

Blh mkn sis .. Ada org mkn sikit pn dh rasa angin ,perut tk selesa .. kekdg Ada yg mkn byk pn tkda apa² .. depends pd penerimaan bdn Kita jg sis

Pulut bkn angin ke sis😅😅😅✌sy dlu ms preggy mak n mil xbg mkn..tp klu bdn sis ok n tahan...blh je klu sis nk mkn😉✌

Klau jenia prot tahan boleh je mkn..mcm sy perot tak tahan nti jd gastrik..prot kembong n x slesa..bdn pn jd sakit2..

Kenapa yea? Ada org bg tau xbleh ke? Setahu sy xda masalah cuma jgn lebih2 makan je..

Boleh makan tapi jangan banyak sangat . Sebab angin . Nanti badan jadi sakit sakit

sy mkn sebelum dpt tau yg sy pregnant..nsib baik xde pa2..ok je..

Makan je lah... Kalau rasa angin janganlah makan lagi haha

boleh jee... mkn sikit dah leee... nanti kempunan plk😅