30 weeks bby dah pusing bawah

Salam semua n Hai ibu2 sy nak tnye sy dah 30weks misi cek kepala bby dah kt bawah awal dye Kate.. Ade tk mcm sy? Normal tk? Sbb sy kuat bejalan sy mmng tk bole diam suka kemas2 dapur suka bende nmpk kemas.. #seriusnanya #firstmom #ingintahu #firstbaby

7 Các câu trả lời

salam, normal tu sis.. nanti baby akan pusing2 lagi sbb ruang masih banyak 😁 sy hr tu scan masa 28w kepala baby blm ke bawah..doc explain kata "takpa..jgn risau, biasanya kita bg tempoh sampai 37w..kalau msa 37w kepala masih blm ke bawah bru x ok" (msa 37w doc akn bg 2 pilihan : 1. doctor akan pusingkan baby duk d laluan 2. kita sendiri decide utk bersalin czer) huhu 😪 semoga baby sy dan kita semua kepala ke bawah bila sampai waktunya..dan dipermudahkan urusan bersalin, aamiin

2y trước

insyaAllah..aamiin..tq sis 🥰

normal tu sis .. nanti baby leh pusing2 lagi haa .. sya 29w pon misi gtau baby dah kat bawah then misi kata byk lagi ruang nanti dia pusing lagi .. tunggu dah 34-36w nanti tgk dia pusing bawah ke x

2y trước

iye kn first bby sy tk de pengalaman cuma beli y perlu je .. skrg musim banjir nk keluar tu susah sikit sbb air naik.. risau pulak sy..

Kepala baby kat bawah tu normal dan spatutnya jgn uri yg dekat bawah / placenta previa. Takde cara lain slain Csec. So tiap kali buat checkup mesti kena tanya kedudukan uri tu

2y trước

Welcome..sya pun dr 28 smpai skg 33w kepala baby dah ke bawah

saya time scan 28w baby kat bawah pastu scan dekat kk 29w ehh baby dah beralih pulak. baby still pusing2 lagi tu awak. jangan risau. normal je tu.

2y trước

iyeke.. heheh dye seronok main kt dalam kn pusing2.. kite risau

Normal tu. Doc mntk sy scan 28 weeks sbb nak tahu kedudukan kepala baby. Check kepala baby da ke bawah. Sekarang sy 32 weeks.

2y trước

moge dpmudahkn urusan sis

sy . pun aktif juga kesana sini urusan kerja. tiap kali scan sampai 31w kepala baby kat bawah. doc cakap normal je.

2y trước

iyeke.. sbb nerves jgk phtu main sakit peha bila dduk lama.. risau la

Dr atau nurse ada cakap apa apa tak sis?

2y trước

tk cuma misi ckp awal nye duk bawah..