39weeks takde tanda lagi

Salam semua , minta doakan baby saya cepat keluar ya 🥺 due 26/12 tapi masih takde turun tanda or sakit perut 😭 #seriusnanya #firstmom #bantusharing Saya dah kena tahan wad uols, dah 3hari bukaan hanya 1cm sakit contractions tk hilang2 😩

10 Các câu trả lời

banyakkan bersama dgn suami. nurse sy bagitau, air mani suami tu natural induce..akan bantu bukaan serviks. sbb sy bersama 3 kali since 37minggu-39minggu. kali ketiga tu (39weeks) after bersama time siang terus ada blood show, tapi tak terus ke hosp. sy tunggu sampai esok. subuh tu contraction sakit sikit sikit and blood show makin banyak. Tghari tu ke hospital bukaan 3cm, pecah ketuban pukul 3.30 then pukul 5.55 tu sy beranak alhamdulillah. sy tu baru nak buat senaman masa minggu ke 39 tapi tak sempat 😂 lagi satu sy memang jenis yg suka byk berjalan masa pregnant. Memang berat perut sakit kaki sakit pinggang tapi sy gagahkan diri berjalan pelan2 shopping supaya bukaan cepat. takut kalau induce 😩 so sy usaha utk berjalan and paksa utk bersama dgn suami (sbb nak natural induce tu) walaupun rasa penat.

Saya due 25/12 tapi dah branak 16/12. Pkl 12am 15/12 saya minum air gas aiskrim soda (ikut petua bidan kmpung) . Then pukul 6/7pagi dah rasa contraction dh sakit sikit. Pkl 9pagi tu saya buat milo+planta pulak. Terus p PAC hospital pkl 12tghari macam tu . Check bukaan dh 3cm terus admit ward. Dalam pukul 12.16am(16/12) saya dh selamat beranak. Tapi kalau ada gdm tk digalakkan guna tips ni. (Plus kerapkan bersama dgn suami)

Bila tiba masanya baby akan keluar. Jangan risau and just enjoy the journey. Go with the flow. I start rasa contraction masa cukup cukup 40w. Beranak 40w 1d via emergency czer sebab ctg baby drop masa bukaan 6cm. Redha dan berserah je mana yg terbaik masa tu.

due saya lusa 22/12 , tapi sama juga x ada tanda nak bersalin pun 🥲 dr smpai dah bagi tarikh serah diri 28hb ni 🥲saya harap sangat saya bersalin sebelum serah diri tu 🥺🤲🏼

9mo trước

yee

Saya buat senaman yg gelek2 punggung, squad, snman kaki kupu2..tgk kt tiktok. IAllah membntu cptkn bukaan

Update: saya dah selamat bersalin 22hb haritu 🤭 Semoga dipermudahkan urusan bersalin mommies semua

Aaminn2 semoga dipermudahkan ye .. selamat kedua2 nye ..😘😘jangan stress2 nnti effect baby

sy 29 ni esk dh 39week tp still x ada tanda apa2 risau takut2 kena serah diri😭

Due sy 27/12 same la xde tanda2 lagi masih menunggu 😌

sma lah sis...sya due pun 26/12