Buku pink dan anak luar nikah

Salam semua, klau hamil ank luaq nikah tpi ada owg yg hamilkan tu apa yg patut sya buat? Kandungan sya dh 22minggu. Kami mmng plan nk kawin tpi duit x mencukupi lagi. Family tau kami nk kawin tapi family xtau yg sya dh hamil. Takut nk p klinik untuk cheak baby sbb takut pihak klinik bg tau family. Mcm mana ya tlng bantu.

35 Các câu trả lời

Salam.maaf,tp rasanya kalau dah 22 minggu kena kawin selepas bersalin. klu kawin sekarang pun x sah rasanya.tu apa yg sy tau la.jd buat ja buku pink tu dulu,pastu bg tau family.harap2 semuanya ok.

4y trước

Ye, sah je nikah... Sebab dia xde iddah... Iddah hanya berlaku pada yg sudah menikah...

Ckp la akad nikah sis🙋🏻‍♀️itu lbh baik lagi2 time “norma baru” ni..better juga bawa bincang both parents dulu...sorry 2 say sis, ini bkn sekadar terlanjur tp baby tu bakal lahir🙏🏻

buka je buku pink dulu, masa bukak buku tu nnti cuba cerita dgn misi .. in syaa Allah diorg fhm, klau boleh buat yg wajib dulu .. nikah kt pjbt senang .. ad rezeki lebih buat knduri doa selamat ..

Xsemesti buka buku pink kena ada suami. Yg pntg buka dlu buku pink pada masa sm ikhtiar utk nikah cpt. Blh bg no whtsapp sy ikhlas nk bantu bg duit utk nikah. X byk mna pun.

5y trước

0163916577 tu 6ber ws saya

situasi sy sma mcm awak,apaa yg penting awk pergi buka buku pink tu secepatnya .hari tu abis sy kena cuci telinga dngan nurse sbb lambat buka buku😆

Buat lah buku pink tu t dah berslin sush xde buku pink xleh nk wat surt bernk cian kat baby pihak hospital xkn bocorkn rahsia pesakit pd sape2 jgn risau ok

Nikah dlu . Nikah kt pjbt agama ja . Anak tu msti nak ada ayahnya ..bkak ja buku pink .. semoga urusan sis dipermudahkan .. Amin..

5y trước

Terpulang pada individu...klu perlukan sorg lelaki utk memudahkan urusan ke sana sini nikah lebih baik...klu boleh survive tanpa bantuan lelaki...just go on...sbb byk yg sapu laki org dgn alasan sorg diri ada anak...

Nikah jelaa.. At pjbt agama tu haa.. Xde duit xyah pikir nk buat majlis.. Selamat kan hubungan korg tu dulu.. Ishhh..

Buka buku dlu yg pntg.jgn takut k.tak nk buka kat krajaan g la swasta.ad je klinik swasta yg sediakan buku pink

Klu 22 week's ni.. Baiknya buat buku pink tuk anak.. Then usahkan utk nikah la... Mmg kena cuci telinga la... ☺️