ubat

salam semua ibu2. ada tak yg kat sini jenis tak boleh nak telan ubat? saya mmg dari kecik tak boleh nak telan kapsul langsung ? sekarang preggy 9w kesian kat baby. kk ada bagi zincofer tapi saya tak makan. just makan folic acid appeton dgn cara kunyah je. mintak pendapat ibu ibu semua ?

3 Các câu trả lời

Saya mmg jenis tak boleh telan ubat kalau yg jenis ubat kecik boleh telan kalau mcm kapsul mmg tak boleh telan cara saya kalau makan ubat kapsul saya buka kulit ubat kapsul tu ambik yg dlm je alhamdulillah boleh telan kena minum dgn air jus

Wsalam...sama lh dgn sy...sy ptong ubt tu kcil2 bru telan...air bergelas2 sbb nk tolak ubt tu...lpas tu siap sedia buah oren xnk bg mual n mntah balik..

hi sy pun sama tapi saya beli sendiri ubat kat farmasi. nama dia maltofer.. sedap rasa coklat