Hospital kerajaan

Salam semua hospital gov ada sedia kan czer atau kita mmg dipaksa untuk beranak normal? Saya takut juga tgk bad reviews hospital kurang katil, ibu2 terpaksa duduk di kerusi.. ada tak pengalaman ibu2 yg beranak dia hospital gov? Maaf tanya sbb saya lately ni overthinking teruk #ingintahu

2 Các câu trả lời

wasalam. ini pengalaman sy bersalin 3 orang anak di gov hospital. anak 1st sy sampai hosp tengah malam dan terus masuk LR. sy bersalin dgn dibantu oleh 2 org nurse. siap dibersihkan dan dijahit,masuk dlm ward dan tidur. hari ke 2 baru discharged sbb monitor baby sy kecil 2.4kg. anak ke 2 bersalin ngam² sebulan lepas PM umum pkp 1. sampai hosp,swab test dan terus ke bilik penilaian. bukaan 2cm sy warded dan bersalin tengah malam dibantu oleh nurse juga. esok pagi jam 8 lebih discharged. anak ke 3 sy dtg ke hosp dgn bukaan 3cm. kena tunggu dlm bilik penilaian sekejap, sbb doc tak sure sy nak bersalin haritu juga atau tak. bila ctg rekod contraction non stop,sy terus dihantar ke LR dan bersalin dibantu nurse dan diawasi oleh doc pakar o&g. Alhamdulillah ketiga² proses sy bersalin hanya wanita shj yg nampak aurat sy,sy tak request pun sbb gov hosp kan. tp rezeki sy hanya doc dan nurse wanita,juga tiada pelatih. tiada masalah katil di hosp tempat sy,makanan pun sedap. tandas depan pintu masuk utama dan disebelah kaunter. sgt² selesa dan caj warded kurang dr rm40. Alhamdulillah

jom join group whatsapp due bulan 10 https://chat.whatsapp.com/Idl3HkTnTc2ExtuQbTvx3q