Bacaan bsp tinggi waktu pagi

Salam semua. Ade tak kt sini yg bacaan bsp die pagi2 kt border jer 5.3..🥲🥲..dh tak tahu nk kawal makan mcm mane...minum air lemon sebelum tido pon dh buat..tp bacaan pagi masih tgi..

6 Các câu trả lời

Kadang2 kita dah kawal makan and dah buat mcm2 tapi bacaan gula tetap tinggi.. Ade org x kawal pon makn makn pon x pernah pantang tapi bacaan still okey… Jangan stres sis.. Sis dah buat y terbaik.. Lain org lain masalah y dia org terima and hadap.. Cuba tanya pada pakar apa perlu buat..

Same laaa sis. Pagi je terlebih. Ad sy tgk vdeo ad doc ckp kdr insulin pagi mmg akan meningkat sbb utk bg energy. Tp tu lah kene bwh 5.3. Waktu lain mmg maintain elok. Pg je terlebih kdg2 5.4, 5.5.. pdhal mlm tu mkn kul 7 n mkn telur n salad jee

Sis. Smngu sebelum nk check bsp tu sis kawal minuman manis. Mlm pkul 8pm stop dh mkn. Minum air kosong je. Cuba buat. Utk yg pkul 12tgh sis kena stop mkn pkul 10am. Mcm kena puasa 2 jam sbelum nk check bsp.

sy last mkn berat/nsi pkol 6ptg.. mlm klau lpr mkn corrnflak + susu hl sblom pkol10.. bcaan pgi kol8 4.3..

sy kurangkan makan nasi,byk makan buah,minum air masak 1.5liter sehari.

last makan malam pukul berapa sis? Sy dulu last makan sebelum Maghrib

8mo trước

sy last mkn kol7 mcm tu..lepas tu tak mkn dh..sebelum tido minum air lemon suam tu jer..