24weeks pregnant.. Pedih ulu hati melampau...

Salam semua.. ada x yg alami pedih ulu hati yg teramat sgt? Kadang2 iya menyerang dan saya menahan sakit 10-15min sebelum sakit tu hilang.. rasa nk tercabut nyawa tahan sakit.. huhuu.. ada apa2 tips/petua utk elakkan or kurangkan pedih ulu hati?

2 Các câu trả lời

Saya pun skrg 24weeks.. Pedih ulu hati tu jgn tnya la mcm mana punya seksa tu😭 Saya kurangkan mkn pedas, mkn on time jgn tahan lapar, sekali sekala saya minum air kelapa untuk kurangkan rasa pedih tu mmg berkesan, kalau malam pastikan mkn sebelum 3 jam nk tidur.. Contoh kalau awk tidur pukul 12mlm, pukul 9 tu awk dh last mkn jgn ambik apa2 makanan dh nnti tk selesa mesti muntah.. Minum air masak bnyak2 tapi jgn minum one shoot, minum sikit2 sbb kalau minum one shoot angin lagi bnyak masuk dlm perut 🥰

3y trước

Tu la setiap mlm skrg kena aircond sbbkan pedih ulu hati tu je jadi panas2 badan kita.. Semoga awk jugak dipermudahkan segala urusan smpai bersalin 🥰❤️

tidur mengiring sebelah kiri sis supaya tak reflux. jgn makan makanan pedas dan berminyak. Gaviscon selamat diminum waktu mengandung. kalau was2 rujuk pakar dptkan ubat. jgn tahan je. semakin kandungan membesar, pedih ulu hati bertambah sis.