Night Sickness

Salam semua. Ada tak kat sini yg instead of morning sickness, tp dia kena waktu malam je mcm saya? Tiba malam saja mula rasa mual dan x berselera nk makan. ?

25 Các câu trả lời

Morning sickness is a term utk mual2 muntah waktu kehamilan. Dan bukan berlaku pada waktu pagi saja ya. Mual2/muntah pagi ke tgh hari ke ptg ke malam ke tetap di panggil morning sickness. Takde istilah noon sickness evening sickness night sickness.

Depends on individu sis. Ada yg morning sickness ada yg evening sickness. Mcm saya awal preggy morning sickness. Pastu nk masuk 3bulan evening sickness pulak. Insya allah sentiasa sabar ya mommy. Dh kerenah preggynya mcm tu

Wassalam.. saya pun mcam tu sis.. start 9weeks-15weeks saya kna waktu malam shja dri pkul 6pm-4am. Lepas tu saya akan paksa diri makan sikit2 tapi selalu. Sebab nak elakkan gastric 😌

Saya sepanjang masa mual. Kena makan buah oren or epal hijau kasi kurang loya. Macam saya bile tengok or cium bau makanan pun rasa nak muntah

smela... sy tb je mlm xde slera nk mkn.... hukhuk.... bdn lemah je spnjg masa... ase nk baring je..... prut skejap2 lpr. nk mkn xde slera sgt

sy.. sy pn mcm tu.. mual2 tu xlah tp die jd letih n mcm nk demam hampir setiap mlm mase 1st trimester.. msk 2nd trimester alhamdulillah..

Saya dulu kena evening sickness,selalu muntah, xda slera mkn n badan berangin..slps 3 months baru back to normal.dh boleh mkn mcm biasa.

Sis mungkin alah pada waktu malan shj, ada org yg alah waktu pagi, waktu petang dan tgh hari, saya pulak alah tak kira masa 😊

geng 🙋🏻‍♀️. tapi sy start lunch tak selera makan dah . breakfast je berselera macam orang tak makan satu hari 😂

Jenis saya pagi sampai tengah hari akan cergas, bila dah tengah hari sampai ke malam tu letih semacam, muntah pun biasa waktu malam.

4y trước

Kita senasib sis...cergas di kala pagi, petang ke malam layu jer😂