Anak 2m+ tak tidur malam

Salam semua, ada ap2 tips tak utk anak tidur mlm? Malam je dia berjaga sampai subuh,tidur kjp2 shja. Tapi bila siang tidur lena sangat sampai 4 petang. Sy dah nak masuk kerja lagi bbrapa mggu tapi anak xtidur mlm sgt..macam mana ya?

1 Trả lời

sbb tu kena train wktu tido bb dari awal.kenalkan bb waktu siang n mlm.siang bg bb tido dlm 2 jam lepas tu waktu berjaga .. lepas tu tido blk.jgn bg tido deret lama.time kan waktu tido..contoh kul8 tido..kul 10 berjaga..pastu kul 11/12 tido blk.sy train ank tido mcm tu sampai skarang umo 9 bulan bb xde masalah tido. mlm.Dia akan tau waktu tido dia n wktu main dia

2mo trước

normal sbb kecik lg mmg suka tido.cume persekitaran tu siang kena bg cerah n suasana bg bising