first trimester first baby (8 week & masalah turun darah)

Salam sejahtera semua. Ada kegusaran dalam hati harap community ni boleh bagi cadangan atau nasihat. Selasa lepas jumpa doc utk scan baby and alhamdulillah nampak clearly ada heartbeat.. Start khamis keluar coklat2 dan berterusan sampai harini mcm darah haid. Khamis tu juga pergi jumpa doc yg sama. Scan lagi skali and alhamdulillah everything is okay. Doc kata darah sikit2 tu normal. Sy tk de rasa perubahan dlm diri cth sakit perut nak period, pening kpla, penat etc.. Sy mmg jenis klu period biasanya senggugut.. Kali turun darah kali ni tak rasa sakit apa2.. Tapi sy nk dptkan kepastian betul ke sy tak perlu risau?? Perlu ke saya jumpa doc lagi? Saya ada baca2 yg turun darah ni mmg normal.. Tp mcm darah haid, normal ke? Selalunya berapa lama baru nak bersih? Harap siapa pernah alami situasi mcm ni sudi kongsi pengalaman.. Risau satu je.. kandungan dlm perut ni harap2 sangat takda apa2 yg tak baik berlaku.. ?

2 Các câu trả lời

byk kn rehat ya. sy ambk cuti 1 bln sbb asyk turun darah. tp sy punya sikit sikit ja. doctor nasihat kn byk rehat. sy jd dari week 12- 17. darah spotting dan lepas tu keluar darah coklat lps 10 cmtu keluar semula darah merah spotting. alhamdullilah skrg dh okay. doctor bg makan duphaston.

5y trước

Saya pun Ada spotting brown and doctor bagi duphaston...risau juga.....

Sy pernah. Sampai 12w. Sy banyakkan baring/bedrest. Sbb bila sy banyak bergerak spotting brown makin kerap turun.

5y trước

Rasanya awal pregnant lg. Sy cek UPT pun sbb keluar spotting brown. 1st scan 10w6d masa tu masih keluar sikit2. 12w (ketika buat buku pink) dah x kluar.