Keputihan semasa hamil

Salam , sebelum pregnant lagi sy memang dh ada keputihan . tp biasa je .. maksudnya bukan yang berbau atau warna pelik2 . sampai dh pregnant ni pun masih ada keputihan . lagi banyak keluar bila time saya aktif buat keje rumah . kadang2 banyak .. kadang2 secotet je . tapi tiap kali nak solat memang krna ganti panties sbb akan ade keputihan walaupun secoet je . saya dh bagitau nurse yang jaga sy dua kali jugak la pasal keputihan ni . tp die kata selagi tk berbau dan warna tk pelik2 , tu normal . ada yg ade pengalaman mcm ni tk ? risau jugak la sbb anak sulung dulu sepanjang pegnen mmg tkde keputihan .

3 Các câu trả lời

Saya mcmni jugak. Tapi saya gbs positive. Sedangkan tkda bau n warna. Mcm normal saja saya punya keputihan tu. Bila buat swab test, confirm positive. Baru habis antibiotic. Nanti sebelum bersalin, still kena on antibiotic (drip).

saya pn ada before & during pregnant, especially klu trlalu penat or byk gerak, akn kluar lg byk, normal je sis, hormon je tuu

sama saya pun macam awak juga. Nurse pun kata normal selagi tak berbau dan berwarna teruk