35weeks pregnant

Hi, nk tnya. Saya bfore this tk ada keputihan. Ada baca pasal gbs semua tu, takut jugaa. But lately ni kadang2 ada keputihan mcm dlm gambar. Bhaya tk ya ? Keputihan gbs mcm mana ya? Btw keputihan saya tk berbau, warna mcm putih telur. #firsttimemom #pleasehelp #advicepls #firstmom

35weeks pregnant
6 Các câu trả lời

Sama lah. Masuk 34w ke atas je tetiba kerap ada keputihan ni lg2 bila penat or byak jalan. Dah swab gbs tp hospital xinform apa2 so normal lah kot bila dah last2 ni.

10mo trước

Saya tak pernah kena refer hospital. Tapi tadi masa checkup ada bitau MO pasal lately ni ada keputihan, dia ckp normal hujung2 ada keputihan, selagi tak berubah warna & berbau, tak teruk dia ckp normal je. Doc tak de ckp untuk buat gbs test tu

nampak macam normal. ada yang cakap bila kita menghampiri due mmg akan keluar keputihan. but kalau tak sure boleh tanya doc untuk check. semoga dipermudahkan

10mo trước

Org ckp gatal/berbau/kekuningan/kehijaun bahaya. Tapi saya tak pernah mcm tu. Bila awak next checkup ?

apa apa pun kena tanya doc. air masak minum banyak banyak tau awak and lepas membuang air kecil jangan lupa lap pakai tisu jangan biar bawah lembab.

10mo trước

Hahaha😅 maaf lah kita tk thu

Dah swab gbs ke belum? Kalau dah and negative, Normal je. As long as tak bau busuk and gatal2

10mo trước

Ni mmg doc yg akan check ke? Dia inform kita dulu tak bfore tu ? Sbb masa bg date next checkup dia tak ada ckp pasal nak buat screening gbs

normal sis kalau time pregnant. kalau dia kekuningan ,macam yogurt and bebau kena jumpa doktor

10mo trước

Thankyou sis sbb jawab. Lega sikit rasa

Keputihan putih mcm ni tak gatal & berbau pun boleh jadi gbs

10mo trước

Tak sakit pun sis, jgn keraskan badan time doktor buat. Saya lebih takut fikirkan risiko pada baby drpd diri saya sendiri. Kalau negative gbs Alhamdulillah. Tp selagi x check selagi tu mmg tak puas hati