susu dah cair dalam ice box boleh minum lagi ke?

Salam saya travel ke perak letak susu dalam ice box atau thermos yg biasa org letak nasi panas2 tu,otw tu accident pulak so dah drag masa kena buat report polis kiranya dah 10 jam susu tu dalam thermos.Gerak 230 ptg sampai kampung dah 1.10pagi.Buka ice box ,susu semua dah cair nak menangis saya sebab susu tu ada 5pax 5oz .😭Tapi susu tu masih sejuk cuma tak beku.Susu saya dahlah tak banyak😓Boleh minum lagi ke susu tu?Saya letak je balik dalam freezer.

1 Trả lời

Susu yang dah cair kena habiskan dalam masa 24 jam. Tak boleh bekukan balik.