Salam. Saya pregnant dalam 7w. Tak pergi scan lagi. Normal ke takde rasa macam loya? Cramp perut mas

Salam. Saya pregnant dalam 7w. Tak pergi scan lagi. Normal ke takde rasa macam loya? Cramp perut masa awal2 je ada. Dah 2 hari takde rasa cramp perut. Sekarang cuma rasa sakit breast je. Normal ke?#firstmom #ingintahu #pleasehelp Update: Utk kes saya, simptom saya mcm loya, cramp perut start hilang masa 7w. Ni mungkin tanda awal keguguran sbb saya gugur masa 8w lepas gi scan. Semoga ada rezeki lagi lepas ni.

7 Các câu trả lời

saya pun macam tu. takda loya, muntah². cuma ada sakit punggung, kadang² sore breast. ada spotting sikit. doktor cakap normal, lain² org lain symptom. sekarang dah masuk 8w, minggu lepas dah nampak dah kelip² jantung nya🥰 kalau nak tau lebih lagi, better sis pergi check kat klinik.

Sy ni 3rd pregnancy baru 5w, setakat ni belum ada alahan . Cramp2 perut pun dh kurang. Cuma dada sy je sensitif sbb dia tegang kat bahagian puting. Rasa mcm pregnant tak pregnant je 😅 sbb masa 1st dlu dpt tahu je pregnant terus dtg alahan. Yg 2nd msa 6w start alahan

Seeloknya bila kita tahu pregnant dari upt kita pergi scan, untuk elakkan benda2 lain cth kandungan luar rahim, chemical pregnancy or anything. And normal tak ada rasa loya, setiap journey ibu mengandung semuanya berbeza dan tak sama.

Normal. Loya bukan satu-satunya simptom mengandung. Ada banyak sebenarnya simptom mengandung dan tak semua kita akan alami. Apa yang awak rasa sekarang ni itulah simptom awak.

normal. setiap mommy berbeza pembawakan/simptom/alahan dia. mcm sy 1st&2nd pregnancy both xde alahan sampai bersalin. both sy berkerja smpi hari bersalin.

1y trước

xde awak. cuma sy ada yg sakit celah kangkang tu je utk both pregnancy. bila nak kalih posisi tido kiri kanan atau kanan ke kiri jadi mcm org lumpuh. sakit ya amat. pastu nak bangun dr tido pon sakit. mmg rasa nak ngs.

Normal je awak. Saya masa mula2 pun tak ada langsung morning sickness. Saya start morning sickness masa 3 bulan 🤣🤣

normal