Beranak ketika 28minggu.

Salam, saya nak tanya pengalaman kalau ada siapa² yang beranak waktu 28minggu secara normal. Adakah baby boleh survive? #1stimemom #pregnancy #firstbaby

2 Các câu trả lời

apa yg tahu..jika baby kuat smngt..in shaa Allah blh survive..tp dia terpaksa di masukkn ke unit rawatan rapi NICU untuk pantauan dan guna alat sokongan pernafasan buat semntara waktu hingga bby stabil serta berat bdn dia naik hingga 1.8kg atau 2 kg utk discharge dr NICU..mg dpmudahkan segalanya..aamiin ..jnji maknya n bby kuat smngt..sbb bby lahir pramatang ni dia prlukan smgt dr mak n ayahnya...✊🏻🔥🔥🔥doa yg baik2 in shaa Allah smua yg baik2 akn brlaku...

ipar saya dua2 anak lahir premature,3 bulan dlm nicu,sekarang dah besar pun dua2,alhamdulillah sihat je,be positif je,doa byk2 semoga semuanya baik2 dn selamat