Check up di KK.

Salam / Hi. Saya nak tanya, kalau monthly check up di kk, memang diaorang tak akan scan unless kita rasa baby ada masalah ke? Sebab masa saya bukak buku pink di kk, doc scan. Then the next month pergi checkup, doc tak scan pun. Normal ye gitu? Please share experience mommies. #fistbaby #firstmum

27 Các câu trả lời

sy pun skali 2 je scan kk masa nk tgk baby 13 weeks. pastu kena follow up pakar tiap bulan. kalau yg pakar je akn scan tiap2 bulan.

normal..mmg cmtu. first buat buku merah scan. lepas tunggu kandungan 4 bulan, 16week. and then time 28w, 32, 36w, depend on doktor

Ya, betul tu. Mereka tak scan setiap bulan. Sepanjang pregnancy, ada 3-4 kali saja scan #TAPsupermoms #TAPactiveusers

kalau masa tarikh scan dkter cek semua ok, xdk masalah..next scan lmbt lagi.. kalau da masalah kerap la depa scan..

sy hp low n pembawa beta talisimia. tiap bln scan baby. kwn sy pula normal. scan cuma 3 kli sepnjang mengandung.

saya pun baru 2kali jmpa doc . kebanyak jumpa nurse je . next app baru jumpa doc lagi

saya pun baru 2kali jmpa doc . kebanyakkan jumpa nurse je . next app baru jumpa doc

memang gitu kecuali ada masalah atau risiko. nk scan kerap boleh je scan di swasta

normal... sy pun scan 4 kali jaa.. time buka buku pink, 10w, 28w & 36weeks..

kk memang ta buat detail scan kat kite ke...sepatutnye detail scan kene buat bile je

3y trước

owh yeke...sebab esok saye da masuk 25 minggu...btw thanks kak...