solat duduk

Salam saya nak tanya, ikut pengalaman semua biasanya minggu ke berapa dah start solat duduk ye? Saya sekarang 30 minggu, dah start rasa tak selesa sungguh nak sujud dan rukuk ?

16 Các câu trả lời

saya dari 28w dah xselesa tapi masih gagahkan diri solat seperti biasa.. tapi solat sekadar mampu sperti rukuk dan sujud.. sy rujuk pada yg pakar ustaz2.. sis boleh rujuk utube atau yg pakar.. kalau nak solat sperti biasa boleh buat setakat mampu setiap posisinya

Sy msa mggu ke 29 solt duduk sbb rasa pnuh sgt perut atas...bila ms 33wk perut dh rasa kosong sket kt ats sy start solat mcm biasa smula, lgpn dh ujung2 ni sy baca elok klu dpt sujud lama...senak tu senak gak tp msh blh lg 😊

Same, sy pon 30 week . Nk solat tu kadang Allahuakhbar ,, rukuk sujud tk larat sgt . Bile nk bgun tu rase sakit sgt . So kadang solat ddok , kalo time larat kadang solat mcm biase

Sy start 32w ke atas solat duduk. Tak mampu nak bediri lama.. pregnnt Anak 1st n 2nd kuat lagi. Yg 3rd ni tk mampu dah 😂. Peningkatan usia mungkin

Sy 34w solat mcm biasa walaupun tulang pelvik sy sakit...tp sy nk exercise nk kuatkn otot2 .tk nk solat duduk.. Hihihi

Sy 28w klau larat sy solat mcm biasa..klau dtg skit nye tu sy solat duduk..time rukuk n sujud tu memang struggle la...

5y trước

Hahahaha tu la psl 🤣🤣

Sy msuk 30w rasa sakit sgt pinggang. Nk rukuk sujud pn sakit plus mengah. Klu sakit sgt sy solat duduk

untuk sujud n rukuk kita dibolehkan buat sekadar mampu sis.. janji ada perbezaan antara rukuk n sujud

Saya 34 weeks dah solat duduk, sbb kedua dua pergelangn tgn saya sakit sgt utk bangun dari sujud.

Alahmdulillah.. masih kuat lg😂.. wpun rase mcm beratt nyaaa nak bangun dr sujud🤣..