Adakah minum susu soya sms hamil akan menyebabkan bayi yg akan dilahirkan mengalami sensetif kulit?

Salam, saya nak tanya benarkah minum susu soya semasa hamil akan menyebabkan kulit bayi yg akn dilahirkan mengalami sensetif kulit (eczema)?

5 Các câu trả lời

Ikut pengalaman sy masa ank 1st, sy mmg minum soya banyak sgt. berkotak2. 😅 baby Alhamdulillah x allergik sampai umur dia 11 tahun skrg ni. cuma masa bersalin hr tu masa nk jahit kulit jd rapuh. Nurse susah nk jahit sampai nurse blh tanya awk minum soya byk ke masa mengandung? sy x pasti kesahihan nya. lepas tu anak kedua sy x minum dah. 😄

Wsalam. Wallahualam, tak pasti sahih atau tak, sebab anak saya, Alhamdulillah okay sahaja kulitnya. Saya memang kerap minum soya masa pregnant. Sebab kalau fikir logik lah kan, ada je ibu2 tak minum soya tapi anak ada eczema. Boleh jadi banyak possibilities untuk triggered eczema tu.

Minum soya buat sndiri bukan soya kotak.. Minum dlm kuantiti yg sederhana. Masa mengandung ni makanan yg elok pon klau berlebihan takut jd kemudaratan.. Apa pon ambil makanan seimbang

ikut pd BBY..tpi kbnykkn mng cmtu nti ank akn alergik..soya ni Ada kebaikkn Dan Ada jgk keburukkn..nk mnun sekdar nk lps kn tringn bole je mnum..fkir +ve je..

Tq atas pkongsian puan... Nak tanya puan minum susu soya brand apa?