Kencing manis

Salam. Saya mngdung 20 week. dh mnum air gula masa awal mngdung ok. Pstu 18 week p klinik sangkut +3 gula kt urine test yg stiap kali pi klinik celup kertas tu. Pstu Kd refer kk. Pergi kk check darah 4.4 lps mkn . Doc sruh dtg esok nya buat urine test lg. Esok tu buat urine test hntr lab ok pulak. Doc ckp ok gula dh tkde. Sy pun igt tkde mslah la. Pstu 20 week p klinik kd sangkut lg gula kt urine test kertas tu +2. Pergi kk buat urine test hntr lab hari sama ok pulak . Check drh ok 5.0 (lps mkn) . Nurse kata normal 8 klau lps mkn. Kira 5 tu rendah la. Confius la .Pstu minggu depan kena minum air gula. Kalau org kencing manis masa mengandung check drh tu sllu naik brpa? #ingintahu #firstbaby #firstmom

2 Các câu trả lời

sy gdm on ubat, setakat ni urine tak pernah sangkut lg apa2. tips sy sebelum gi kk minum air putih 1.5l. sy mmg bawak sample urine dari rumah, so sy make sure urine kaler jernih nak ke putih baru bawak gi klinik. kalau ada gdm, cek darah pg tak boleh lebih 5.3 & 2 jam lepas makan tak boleh lebih 7.8.

2y trước

tulah. sy rsa strip tu kot prob . brg kt klinik ni mcm byk jgk prob. yg mesin cek hb tu kdg nurse kena ubah2 wayer dia baru mesin tu on. ambil drh check hb low. pstu ambik lg skli ok plk. cek tekanan drh tgn belah kanan tk ok. cek belah kiri ok plk 😂 .. tulah doc tkde pesan ap pun psl mknan. sy pun mmng tk tau org kencing manis ni mkn mcm mna. dh la firstmom..

Sy gdm on diet xpernah sangkut gula dlm urine. Tp lepas minum air gula mase w18 bsp dlm 8.1. Klu refer dktr dn kk bsp lepas 1jam xleh lebih 7.8 and lepas 2jam xleh lebih 6.7. Klau bsp awak 5 tu memang rendah la. Bsp sy jarang 5 lepas mkn.

2y trước

tulah tk tahu mcm mna blh sangkut urine . kjp sangkut kjp ok.. pening jgk . hari yg sma plk tu check