Carseat/stroller/carrier

Salam, saya first time mum. Dah buat research masih confused. Concern saya nak berjalan contoh dalam mall/ taman kena bawak dalam stroller lah kan? jd carrier tu utk apa? Untuk dalam kereta letak dalam car seat atau carrier? Atau kena beli dua2? Maaf tanya sbb mmg dah baca2 masih tak faham

1 Trả lời

Awak tgk baby carrier tu mcm mana? Yg mcm car seat @ yg mcm kita kendong baby tu. Sbb dua2 pun panggil baby carrier. Kalau baby carrier yg kita kendong die kt bahu tu, in case kalau awak nk pergi mana2 skjap tanpa perlu bawa stroller, boleh guna baby carrier yg kendong tu. Kalau bw pergi KK better bw carrier jenis nie sbb kadang2 stroller terlalu besar untuk tempat yg kecil. X de la lenguh tgn nk kena dukung je baby. At least awak strap die, dah tersangkut kemas kt bahu awak. So tgn tu boleh la pegang buku pink anak ke, atau tgn awak free lah. Kalau baby carrier yg mcm car seat tu, better x payah beli sbb pakai skjap je. Cukup die umur 1 tahun dah x muat. Lpastu buat penat tgn sahaja sbb berat. Lebih baik beli car seat yg betul2 ada ciri keselamatan dan juga JPJ approval. Ada brand yg jual baby carrier jenis nie skali dgn stroller, jenis attach together. Brand chico I guess. Hope dpt membantu.