Pedih ulu hati

Hai mommy semua ? ! Nak tanya ada tak yang selalu kena pedih ulu hati time preggy. Semalam saya muntah teruk lepastu terus kena pedih ulu hati. Seharian badan jadi lemah. Selera makan kurang. Tengok nasi pun takde selera. Ada tak yang boleh suggest nak kurangkan pedih ulu hati ni macam mana? Bila makan rasa pedih kat tekak dengan dada.

2 Các câu trả lời

begitu juga saya...mau mkn nasi takut...nanti tidak senang tidur dsebab kan pedih ulu hati...

Jgn mkn..mknn pedas...sy ritu doc suggestkn mkn gaviscon

2y trước

satu lagi tips doc penah bagi .. kalau tak makan pedas kena makan kerap... ambil makanan dalam kuantiti sikit tapi makan kerap dan elakkn makanan berminyak dan lewat2kan makan..mcm sy dlu spnjng pregnant mmg ada alami pedih ulu hati... ia akan berlaku hingga bersalin... tu doc kata kalau rs xselesa pedih ulu hti makan gaviscon...apa2 pun puan try jumpa doc dan consult chck knp masih x rs lega sedikit pedih ulu hati wlaupn dah elak makan pedas..nnti doc akn suggestkn ubat yg sesuai dgn mslh puan hadapi..mg cpt sembuh dan dpmudahkan segala urusan puan spnjng kehamilan hingga slmt melahirkan..aamiin