susu badan

salam parents semua, nak tanya macam mana nak tambahkan susu badan ya? berurut semua sudah tapi dapatnya segini saja kalau pam. nak cuba direct feeding tk boleh, sbb baby nak tak puting saya sbb dia dh guna puting botol sebab saya xboleh keluarkan susu awal2 haritu.#pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

susu badan
12 Các câu trả lời

sis boleh folkow group happy breastfeeding malaysia kat fb. bnyk sgt ilmu kat sana. sambil² tambah ilmu tu sis boleh try berurut, makan makanan yg boleh tambahkan susu mcm susu kurma, kurma, air halba, sup lobak putih. and sis boleh google cara utk skin to skin balik dgn baby supaya dia nk df

sy dulu susu bdn drop 8ari lps bersalin.. sy minum susu kurma farm fresh lpstu ws bidan tanya mcm mana dia suruh rendam halba dlm air panas 1cwn..da suam minum.. alhamdulillah lps saya minum tu anak susu bdn sampai 3tahun lebih.. cuba sis try😘 halba tu sis amek dlm 1sudu besar.

buat skin to skin n oral stimulation bole Google caranya. kerap bf , suction pam tak sekuat mulut bayi. bnyk mnum air, air bubur, sup ayam n kurma. kurangkn pnggunaan botol susu. pling pnting kna kuat smngat

Minum air kosong byk2. Kerap bf baby, kalau reject direct, try skin to skin pujuk baby. Elakkan penggunaan botol, try gune syringe ke. Maknya kene kuat semangat 💪

awal2 sy pun mcm ni juga xbyak..tp sy slalu pam, mnum air tamar coco then smpai skang baby dh 6 bln masih lg breastfeeding

sis, minum sup byk2 , letak kurma , minum horliks, sy hari kelima susu byk keluar , sis cuba lah..

Try esp utk booster.. Pgluaran susu. Ibu kne mkn sumber protein yg bagus.

Mkan mknn yg berprotein mcm ikan ke apa ke .. and minum air masak banyak

cuba amalkan susu kambing @ vco myak kelapa dara.. utk tambah susu

drink lots of full cream milk. it works wonders ☺️