Punggung Anak Berdaki Normal ke ?

Salam, normal ke anak umur 3 tahun bahagian celah punggung dia berdaki ? Lepas mandi atau tukar pampers mmg akan lap kering. Macam mana nak buang hilang gelap berdaki tu ya.

1 Trả lời

Waalaikumussalam wbt Ya betul kita dah lap kering tapi setiap kali mandi better biasakan anak guna loofah… n paling penting lepas mandi pakaikan losyen 1 badan especially celah2 peha ketiak belakang lutut siku belakang tengkuk n bontot anak… kalau pakai losyen badan berpeluh berdaki pon takpa sebab bila mandi senang keluar dia tak tinggal daki di kulit… guna loofah lagi better… Belikan loofah jenis cartoon untuk anak2 supaya dorang seronok nak guna…