Baby usia sebulan tak berak

Salam .nk tny,Kalo bby minum Susu FM S26 gold+bf ke xberak 3@4 ari?bby sy xberak msuk arini 4 ari..meneran mcm nk berak,nangis².slalu sy buat exercise utk bby kembung,spu myk ..tp xberak² lg. #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

9 Các câu trả lời

Anak kembar saya mengalami sama situasi mcm anak puan,dr kata masih normal tp beri masa sehingga 6-7hari kalau masih xberak,kena jumpa semula..tapi lepas 3 hari dah berak Alhamdulillah lepas sy guna probiotik "biogaia" (arahan pakar kanak2) dh mula kentut2 dan berak mcm biasa

2y trước

sy bru beli Susu similar TC, pharmacist suggest..sy try dulu tgk cmne.biogaia ni yg dlm FB tu ek..?nnt nk tryla,sbb tgk rmi review ok.tq ye en.

Boleh cuba susu frisolac. Anak saya cuba susu tu alhamdulillah dh boleh berak. Perut kena selalu sapu minyak & bertungku. Dan juga buat urutan i love u pada perut baby tiap kali lepas mandi

Anak sye pun sme tk berak 😅 s26 bf tapi tk meragam ke ape tk menangis pun time meneran sbb tk nmpk dia meneran nk berak kentut je non stop

mungkin tak sesuai , sebab anak sy pun minum susu yg sm juga , berak mcm biasa ja , dan kerap berak lagi . tapi sy bagi susu badan juga .

Alhamdulillah baby sy pun minum susu formula s26 gold..susu bdan sy kering..takde masalah berak kencing..berat bdan makin naik..

Wsalam possibly susu fm x sesuai. Try bg susu bdn shj dlu. Dan kurangkan beri susu fm

2y trước

Susu bdn klu nk byk kena kerap df bby. Lps df bby, pam/marmet. Baru bdn bg signal utk produce lebih. Bab susu fm ni mmg kena try & error. Sbb lain bby, lain condition. Tp blh try kurangkan sukatan susu fm dlu, jgn bancuh mcm selalu. Dan keep monitor bby

sy pun bg susu tu jgk..skrg anak dah 2 hari xberak...

2y trước

Ritu da berak,skrg da 4ari xberak lg minum Susu similac total,kentut je.da xtau nk bg minum Susu ape lg..Sian tgk meneran je,meragam..😮‍💨😔

Mungkin dia tk sesuai dgn susu formula .

boleh try susu dutch baby