Normal ke rasa sakit bila bersama ? sekarang dh 26w tapi rasa sakit macam first time gitu . thanksss

salam nk tanya, normal ke kalau 20w ke atas macam xde rasa nk bersama ? kalau bersama je rasa sakit macam first time gitu. maaf kalau soalan ni sensitif. #firstmom

2 Các câu trả lời

kurang rasa nak bersama tu normal. utk kurangkan rasa sakit ketika bersama sis try guna lubricant mungkin sbb factor hormon yg buatkan kering and sakit ketika bersama. Dan waktu bersama tu sis relax2 je and tarik nafas waktu suami nak masuk tu, supaya otot2 relax dan tak sakit sgt. Sebab saya rasa semakin kita sarat, otot2 kat bawah tu mcm payah skit nak relax dan bg bukaan utk suami 😅

xde rasa nak bersama tu normal je masa pregnant. tpi kalau sakit masa bersama tu mybe sbb awk kering, boleh try pakai lubricant. kalau sakit jugak boleh pg check dgn doctor ya.