sakit badan

Salam. Nak tnye, ibu mengandung boleh makan kacang panjang x? Ke angin? #7week4day

9 Các câu trả lời

Kdg sy pun pelik knp kawan2 sllu cakap sesetengah sayur tak boleh dimakan masa pregnant, sdgkn klu ikut mmg sayur lh mknan yg terbaik untuk ibu hamil.Tapi klu jenis mcm saya yg byk membaca dan sy tahu semua tu adalah tak betul .Sbb tu sy tak mudah terpengaruh dgn kata2 org .Apa yg betul sy akan ikut ... apa yg sy rasa tak betul sy just abaikan.

5y trước

Kalau lepas bersalin baru tahu adalah sstgh sayur tak boleh dimakan, ni masa pregnant mmg kena makan sayur tak kisah lah syr jenis apa.

Boleh je sis.. Xde masalah pon kecuali klu sis mmg elergik dgn kacang panjang.. Mcm sy Dr dlu xblh mkn petai.. Ikut bdn masing2 actually xde mknn y memudaratkan pon klu Kite mkn berpada2

5y trước

Oo.. Igt x blh. Sbb lpas mkn, bdn rse x sedap je. Tq sis 😊

Xda makanan berangin sis. Dr imelda cakap kalau perut rasa berangin selepas makan itu maksudnya sistem penghadaman tak berfungsi dgn baik

Utk org yg berdarah 0+ kene elakkan mkn kekacang termasuk kcg panjang.. Boleh buat angin & sebu perut..

5y trước

Dan kurangkan mknan gandum tp yg ni sy ssh nak elak.. Hehe..

Sayur kn.. Boleh jer.. Dr Imelda kata, semua sayur sihat

Boleh aja sis..slagi xmdtg kan alahan pd kita boleh aja mkn..

Bole sis.... Xda mslh

Boleh jee sis

Bole sis