Makan ubat

Salam.. nak tnye ada tak mummy2 yg pregnant tak boley nak makan ubat mcm obimin dn sbgainye... Makan je ubat2 yg doktr bagi akan muntah2.. Saya kalau makan je ubat doktor bagi akn muntah.. Da tukar ubat pon still sama... Risau juga kalau tak makn ubat.. Effect pada bby...

7 Các câu trả lời

sy la orgnya. mabuk truk 9 bulan. obimin ke apa ke..habis muntah teruk balik. end up sy amik jus mamariam. serasi dgn sy tp sy pastikan minum air banyak sbb jus tu manis. alhamdulillah. pastu sy pastikan makanan sy lengkap zat.

3y trước

makan. tp mmg culas sgt.sbb asal makan je muntah teruk. mcm pili bomba suami ckp. kadang kt meja mkan tu sendiri da banjir sbb telan je trus muntah. struggle sgt.but kalo korg xleh mkn ubat kk..byk lg brand lain boleh korg survey kotlah boleh ngam kn.ni pengalaman sy sendiri. lps da branak kan still kena mkn vitamin2 tu. yg kk pnya still sy xleh.sy mkn yg shaklee,himalaya..ok. alhamdulillah.. then topuplah makanan yg sihat n berzat. if not lps bersalin nti rambut gugur byk. boleh gak nti lps da bersalin tambah supplemen utk rambut. 😀

klau utk ubat tmbh darah tu, sis boleh skip ubat and ambil makanan yg boleh bantu utk tambah darah. cth mcm jambu batu dgn kerang. klau asid folic, ascorbic asid and vitamin B tu nk xnk sis kena makan jugak

3y trước

hb akn turun tu sis. sy suggest sis ambil maltofer. sbb maltofer ada flavor. tu yg sy amalkan skg. masuk 29w dah. sbb hb sy dah turun smpai 9.7

ckp kt nurse awk/doktor. nanti diorg akn suggest kat awk makanan² yg mengandungi kebaikan mcm ubat² tu

Saya pun, bau ubat obimin pun tkboleh.. dh tukar ubat tambah darah lain, still sama😔

serupa saya semua benda boleh masuk tpi kluar muntah blik badan lemah

Sy terbalik. ubat boleh telan. makanan pulak kurang. hri,2 pening nk mkn apa

alhamdulillah saya da selmat pon bersalin 19/3 aritu ,,