Miscarriage 5weeks

Salam.. Nak tanya.. Sesiapa pernah test upt +tif tapi dtg period...sakit perut mcm sengugut.. Bila g klinik cek rahim kosong je... Klinik ckp maybe da miscarriage.. Tapi bila buat urine test kat klinik.. Still samar2.. Terus dia bg surat refer ke hospital takut prgnant luar rahim.. Urine test kat hosp doktor just ckp -tif tp dia xtunjuk pulak result ujian tu.. Tapi sampai arini still sakit perut.. Mcm mana nak kurg kan sakit perut ni..

3 Các câu trả lời

Baik sis g hospt cpt..tkut ngndung luar rahim..sy pn sma mcm sis..last2 detect ngndung luar rahim..skrg da operate buang tiub blh kiri sbb da pecah..klo cpt detect blh slmt lg tiub..

5y trước

Mse sy aritu priod sbln lbih non stop..paatu g kk check up n kk refer hospt knape jdi mcm tu..paatu test air kncg positif..bru tau pegnt..mse priod tu heavy dr biase..pastu kt hospt scan perut xda ape..mybe da gugur dr bgtau..pastu scan bwah pn xde ape..dr pn bgtau pkra yg sma..lpastu repeat dtg hosptl amik drh n scan bwah lg..last skli dr detect ade fluid kt luar rahim..n da pecah..so kne operate emmediately..lmbt detect kalo luar rahim..mnggu ke 8 bru dpt dtect..

boleh jd luar rahim . sbb sy lepas habis gugur dah tak sakit dah

5y trước

haa mungkin tu yg penyebab sakit sgt . Insha Allah lepas ni akn lebih baik . tungku tau kt perut . minum air teh suam² pun sedap kn perut . lepas ni boleh try lagi skli . asid folic jgn lupa ambil . sy masa gugur amal kn minu. rebusan serai, pandan , halia, kunyit hidup, gula batu . buat 1 hari 1 cawan . 3 hari berturut . lega tauu

Sy pun sakit prut cmtu.bila scan kt swsta..dy kta kuar rhim.. Kena p hospitl. Bila p hospitl. Dktr ckp dlm rhim. Tp smpai hrini sakit sgt2