baby meniarap

salam nak tanya , normal ke baby 4bulan lebih tak pandai meniarap lagi ? memusing boleh

9 Các câu trả lời

rujuk pada buku baby. normal je 4 bulan lebih x pandai lagi. anak saya nak masuk 5 baru pandai and hari2 pulak tu gi meniarap. anak tak buat tummy time tapi saya slalu exercise kan kaki dia duk pusing2kan dia. Baby akan ada masa dia sendiri pandai buat smua. trust the process. kalau risau, nanti share dgn nurse kk or paed yang sis jumpa time monthly checkup

Same lah baby sy 4 bulan pun x meniarap lg.. dah kerap buat tummy time tp dia ade lah cuba nk meniarap n badan dia dh mcm ringan nk meniarap tp dia x pndai adjust tgn dia yg sebelah kanan.. x reti nk betulkan tgn.. tp takpe, mungkin lps ni slow2 dia akan pandai..

8mo trước

Haa mcmtu lah anak saya.. risau gak la nak masuk 5 bulan x dpt meniarap dgn betul lg..

Rasanya kena meniarap dah, sis kena buat tummy time selalu. Saya n suami ajar dari newborn tummy time, Alhamdullilah anak saya 3 bulan dah pandai meniarap sendiri. Sekarang sis kena buat tummy time kat dia selalu,

Every baby is unique, klau dh kerap tummy time n stimulate pun x mau. Mmg ikut bby. Ada bby dia gabungkan dua sekali skills. 😂 keep on stimulate. Mungkin ad bby yg dh meniarap skills lain dia x thu lg.

Anak sy 5 bulan genap hari ni but still tak meniarap lagi. Rumah pengasuh x buat tummy time. By the time sy balik kerja , dia nk tido je. Hanya blh buat tummy time sabtu ngan ahad.

perkembangan baby x semua sama. Ada yang cepat ada yang lambat

ibu kena rajin² bt tummy time..

Normal je sis…

Normal