Travel on 1st trimester

Salam and hi. Nak tanya mommy semua kat sini ada sape2 berpengalaman travel naik kereta utk perjalanan 400km during 1st trimester? Mcm sy baru sgt,dalam 6w2d ... Obviously naik plane xrecommended kan?and ada dgr naik kereta lama2 pun x digalakkan. Tp just nak dgr kalau any mommy kat sini ada pengalaman travel by car wktu awal pregnancy. Rabu ni saya akan ke clinic to check and confirm my situation semua cuma skdar nak tahu pengalaman anda. Ada yg sudi share? Tq mommy semuaaa

1 Trả lời

Before taw pregnant, balik raya kl to kedah. Masa tu dh 4w. Again masa raya haji, balik kl to perak to kedah.. Ngam2 12w. Alhamdulillah baby ok. Just doc pesan berenti rehat byk sikit..

5y trước

Letak bantal dekat seat. So bila kereta langgar lubang ke bonggol ke, takla effect sangat perut. Kerusi turun sikit bg selesa.