Nestum cerelac

Salam nak tanya kalau bagi baby makan nestum ok ke untuk breakfast .. sebab pagi nak cepatkan .. berkhasiat ke x nestum sebenarnya 😅 saya guna nestum beras cerelac

6 Các câu trả lời

Sebenarnya nestum cerelac ni banyak gula. Masa saya tanya dr, dia pun tak syorkan nestum baby ni. Ada kandungan gula tersembunyi. Kalau nak cepat, sis bagi oat je. Saya guna instant quaker oat je bancuh dengan air panas + puri buah naga & lenyek pisang sikit. Boleh variasikan buah apa2 pun. Sedap pun sedap. Berselera baby makan. Nak guna baby oat pun boleh..

cerelac category instant. kalau pendapat saya, real food is the best la. kita boleh olah menu macam2. tapi ikut ibu2 la mana yang rasa senang. ramai juga beri nestum tu.

sama.sy pn bg cerelac utk breakfast.mcm2 perisa,smua sy bg🤭. alhamdulillah bby sihat.berat naik.tgri dgn mlm sy suapkn bubur nasi

boleh je tapi bagi sy nestum ni blh buat baby sembelit. kalau bg mknn yg dimsk oke skit lg brkhasiat

Boleh ganti dgn oat. Breakfast mmg sy akan buat oat + buah

Bby sye xblh accept🫠😅 sbb cerelac trllu byk gula..