Ibu hamil dan makanan pedas

Salam nak tanya, kalau awal kehamilan, boleh ke makan makanan salai lemak cili api? Bahaya untuk baby tak?

3 Các câu trả lời

Wasalam, makan sikit utk rasa boleh la. Kalau perut jenis tahan pedas boleh. Saya lps pregnant tak tahan pedas nnt perut panas & meragam. Baby mungkin terasa kesan panas/pedas drp mknn tu sbb dia kan duduk dkt dgn perut kita.

tak sabar nya ,,kalau nk makan cili tu ,,perlu minum air kosong yg byak ,,TKT sakit perut nanti

saya makan ramen elok je. dah itu je yg boleh masuk