Air ketuban

Salam Hi. Nak tanya, kalau air ketuban keluar tu dia byk atau sikit ye. And klau da keluar tu, dia akan keep keluar ke mcm mana? And kalau tgh tidur boleh rasa ke air ketuban tu kalau keluar. Thank you #firstbaby

2 Các câu trả lời

wsalam..mcm sy xde tanda nk bersalin sakit atau apa pun...tetiba pkl 2pg rasa nk kencing...pegi toilet kencing. lps tu tetiba rasa mcm ada air keluar..mula2 sikit2...lepas sejam klua lg sekali bnyk meleleh...so terus pegi hospital...klu dah pecah air ketuban tu mmg x akan stop...mmg dia akan sentiasa keluar...sy kena induce 2x sbb dah lebih 24h ketuban pecah tp bukaan xbuka bnyk...kepala baby xturun bwh...poor progress...so kena ceaser.. 1st baby jgk. klu awak dah klua air ketuban better pegi hsptal terus

Air ketuban ni mmg byk.. Mcm sy x benti kluar hampir 24 jam masa ank no 2..n disbbkn doc sruh tggu smpai 24jam ank sy lahir kena jangkitan kuman pada paru2 disbbkn air ktuban dh masuk melalui uri.. Ank sy intubate 16 hari dlm nicu.. Air ketuban klau dh kluar jgn lewat2 g hosp sis.. Bahaya utk baby..