Uri bawah

salam mummy sy details scan 20w. sonographer ckp uri di bawah. sy risau boleh ke uri pusing ke atas balik nnt bila time bersalin. Ada tak sebelum ni yg scan awal uri bawah dh nak akhir kehamilan scan uri pusing naik ke atas. #ingintahu

1 Trả lời

20w masih terlalu awal lg. baby masih kecil dan kerap pusing² dlm kandungan. anak ke 3 sy mcm tu la. 20w uri dibawah. sy tanya doc,bahaya tak uri dibawah masa tu. doc ckp jgn risau,sbb masih terlalu awal. nanti 30w ke atas baru agak bahaya kalau uri masih lg berada dibawah. tp doc scan perut sy setiap bulan. 24w uri dah naik sampailah sy dah bersalin. sis kerap sujud lama² masa solat. lepas tu jgn angkat benda berat. kalau ada bleeding cepat² ke klinik dan jumpa doc