minyak kelapa dara

Salam mummy, siapa sini ada amalkan minyak kelapa dara? Betulke memudahkan proses bersalin dan kurangkan sakit bersalin ?

5 Các câu trả lời

Saya minta maaf ya puan sebab saya tak pernah lalui apa yang puan lalui. Tapi saya yakin ada ibu lain yang pernah lalui seperti puan dalam komuniti TAP ni. Jom mommy lain kongsikan di sini🤗

Pengalaman sy.. Minyak kelapa dara die tak bole kurang kan sakit bersalin.. Tp die membantu cepat kn mase proses nk bersalin(meneran) baby keluar licin je..

Boleh follow FB Doc Imelda Balchin pasal minyak ni. Bbrp hari lepas dia ada up. Byk info berguna utk kita sebagai ibu mengandung ☺️☺️

Saya minum tpi kena tbs sangat2 dekat bersalin baby kena keluar induce tk tahu bgus ke tk atas diri sendiri kadang2 🥰

Mitos. U can google how to mudahkn bersalin. One of the methods buat kegel exercise, perineum massage, etc.