Adakah perut mengeras tanda contraction? Help meeeee #First time mom

Salam mummies..saya dah 37w2d..saya nak tanya ni..perut saya mengeras sejam sekali..adakah tu tanda contraction?? sbb saya takda sakit pape or turun tanda..just senggugut sikit2 je yg on off..help me pleaseeee 😅🙏🏻

1 Trả lời

First of all, real contraction ni sakit dan dtg secara konsisten. Sakit 5min, pastu off 5 minit, pastu sakit balik dlm masa yg lg cepat. Pngalaman sy, kalau contraction nk bersalin doc nk 3 kali mengeras dlm 10min. Semoga membantu 😊