Kena marah dengan nurse

Salam mummies, ada tak pengalaman kena marah dengan nurse? Sy baru je kena marah dengan nurse sebab sy punya fetal kicks kebanyakan cukup 10 pd jam 3-5 pm. Dia kata lewat sangat dan baby kurang gerak padahal dah sebulan sy kira dia tak pernah pulak tegur. Dia cakap sy tak pandai kira la dengan nada marah. Kita ni first time mummy kalau memang betul sy salah kira, patut dia tegur cara baik. Emosi juga sy lalu sy pun tinggi suara balik. Tapi bila ingat dia kena bagi suntikan tetanus, sy mengalah aje. Tapi sakit juga dia cucuk. Injection paling sakit pernah sy rasa setakat ni. Benda lain takde isu, gdm, hb, bp semua okay. Kalau dia stress sy pun stress jugak kerja. Sy pun penjawat awam macam dia. Tolong legakan hati sy sebab sy nak kena jumpa dia lagi 😭

27 Các câu trả lời

Sepanjang sy pregnant, kiraan kick sy complete dlm range 5pm - 6pm. Bila dh hjung2 (38w keatas) baru la kiraan lengkap dlm pkul 7pm. Tanya misi, misi kata betul cara kira sy. Smpaikan sy overdue, misi dkt LR pun check buku utk tgk cara kiraan, mereka pun kata ok saja.

kesian awk..nurse kk sy kata time mcm tu kira okay la..pelik la jenis nurse yg nk marah2 je..cuba kalau kena kat dia..dia suka tak org asyik marah2 dia je..emo la sy dgn nurse mcm ni..mmg sy lawan je balik..

sy pun first mom jg tp setakat ni nurse tak tegur lg p fetal kick ni. dy ckp jnji ckup 10 da kira ok.. skrg 36 weeks mmg jarang da tendang cuma heretan tu yg kerap saja.. mmg lmbt nak capai 10

sy kdg tulis plg lwt 7pm.bila dye tye knp lmbt bru ckup 10.sy jwb sbb sy amek stiap 1 jam utk pastikan ada prgerakan.kalau nk ikut 10 pgrakan ni kdg2 2 jam pn da ckup kalau baby tllu aktif.

Kena awal jam berapa? Saya cukup 10 fetal kick around 6-8pm, takde masalah pun dgn nurse atau dr. Skrg 37weeks pun, paling awal cukup 10 pukul 5pm, dr takde marah. Mcm pelik je nurse tu

Sy skrg 37w5d bby kurang aktif dr tgh hri gitu cukup pun lewat dlm pkl 7 ke 8 mlm🥲nasib checkup swasta😅x dela kne Bebel 😂tpi risau sbb lewat sgt sllu pkl 4 lbih settle dh

kdg waktu kita buat kerja rumah mmg ssh nak rasa bby gerak.. bila kita relax duduk atau baring baru lah terasa.. sy tak pernah kena marah dgn nurse. sebab nurse yg jaga sy sgt baik

2y trước

btol , bila bergerak bnyk kita x rasa , bbg sy kul 6-7 bru complete ,tu pon kne bring2 slalu

Srs lah? Aku kira 7 hgga 8 pm baru siap.... aku ambil sejam2 gerakan , skg 34w nurse xdk tegur lagi , yg pnting ckup 10 before 9pm.... huh risau plk klau diorang xdk cek ....

2y trước

Lain nurse lain kefahaman kot. Tapi apa yg sy faham jugak asalkan cukup 10 sebelum 9 pm dah okay. Dalam buku pun kata gitu. Kalau salah atau ada red flag, nurse kena tegur awal2 bukan 34 weeks baru nak inform. Kalau nurse marah, argue balik dengan dia atau suruh je dia refer kita pada doctor. Tak payah dia nak bising2 or stress2

aik saya pun kebiasaanya mcm tu jugak tp bila dh perut makin besar ni makin jauh sikit kadang habis pukul 6 lebih 7 lebih . sbb tidur . takde pulak nurse marah atau apa .

sy complete 10 kick dlm pukul 3-5 ptg,xde pulak nurse kk ckap salah.. de 2,3 x pukul 6 lebih baru complete 10 kick sbab sy xtif bgerak.. nurse ckap betul care kire..