cara hilangkan strechmark

Salam momy2 , macam mana ya nk hilangkan parut dekat perut ni ?? Strechmark teruk sgt dah.. dan boleh ke masa pngat ni pakai minyak atau losyen dkt perut?🥺#ingintahu #firstmom #pleasehelp

5 Các câu trả lời

pakai allano.. beli kat amway/shoppe. mak sy mmg suruh sapu kat perut dri awal pregnant untuk elakkan strechmark. so, so far dh msuk 9 bulan x de lgi mmpk strechmark. cousin sy so far dah 3 bulan pakai lps bersalin mmg hilang sikit sikit.. dia pon kata mmg elok

Saya guna yang ni dari awal pregnant. Cocoa butter formula (Palmers) Alhamdulillah takde stretchmark lagi. Sekarang nak masuk 35weeks. Ada losyen yang khas dan selamat untuk pregnant. Mommy boleh google ataupun tengok dekat tiktok. Banyak sharing.

1y trước

tq sis💖

stretch marks susah nk hilang sepenuhnya. mungkin boleh pudarkan je. cari la losyen yg ada brightening ingredients. boleh je awak nak sapu minyak/losyen dekat perut. minyak rambut baby ke, jgn minyak panas/berangin dah la.

1y trước

niacinamide tak bahaya utk ibu mengandung. jgn guna mercury pulak

Cuba pakai minyak kelapa dara, dan saya suka pakai lotion Mama's Choice dan Pureen. Jangan garu ya. Nanti parut lg teruk.

1y trước

Palmer OK sbb banyak +ve reviews