HB LOW , BANTU SY 🥺

Salam moms..sy skrg bru 21 weeks , first trimester around 8-10 weeks Hb sy ok je 12.2 .. masuk je 11 weeks ke ats & smpai skrg Hb sy low & susah btul nk naik,duk main 9.4 camtu je ,ada x petua utk naikkan HB?🥺 jambu batu blh katakan hari2 sy mkn ,mkn pemakanan yg blh naikkan Hb tp tetap jgk xnaik 😩 - First ubat yg sy dpt yg 4 serangkai tu - Zincofer xjln sbb sy muntah balik - Then skrg sy baru try iberet 2 minggu #firstmom #bantusharing

66 Các câu trả lời

Saya makan maltofer. Beli dekat farmasi. Hb elok naik. Makan time perut kosong. Then lepas 2 jam baru makan nasi ke apa2 makanan nak makan.

Sis try makan iberet dgn buah oren@limau. Sy start mkn mcmtu dr start 1st trimester hingga 3rd trimester, hb maintain atas 12.

Saya pun risau ni nnt kalau buka buku pink cemana. Sblum pregnant hb pun 10.9-11.7 camtu. Kang risau lagi rendah pula. Huhu

Saya amik iberet setiap malam sekali je . So far hb x drop dri 11 . Sbb first amik obimin dh Zincofer x jalan . 2nd preg .

cuba awak try minum susu kambing di farmasi ( khas utk ibu mngandung ) + makan buah kurma...insyaAllah ..kita ikhtiar kn..

Try minim jus marigold peel fresh yg ada powerjuice tu. Minum tu then terus telan zincofer. Sy dh try, hb terus naik

HB sy pn drop jga tp msih dlm keadaan yg ok 11. sy makan bnyk brokoli & syur2an hijau. sekali cek trus naik 14. syukurr

bnykkn mkn sayur bayam , n buah jambu batu , pgi sblm nk prgi checkup klinik tu mkn jmbu batu 🙆🏻‍♀️

makan ubat dngn air limau kasturi banyakkan makan kurma , saya amalkan kurma ajwa , hb saya low 9.9 naik 11.8

kalau saya dulu, memang tak ambil langsung tea, coffee, coklat ke milo ke sebb tu smua mmg akan buat hb low..